KOTIKUNTOUTUS

Kunnon kohotusta

ja huolenpitoa


Kotikuntoutus

Kunnon kohotusta

ja huolenpitoa


FysioDesign Leena Kiviluoman kuntoutuspalvelut ovat yksilöllistä fysioterapiaa kotikäynteinä, sisältäen kotioloissakin helposti toteutettavia lihasvoima-, liikkuvuus-, kestävyys- ja tasapainoharjoituksia. Kotikäynti voi toteutua myös ulkona liikkumalla tai hyödyntämällä asiakkaan lähellä olevia liikuntatiloja, kuten uimahallia.
Ikäihmisisten kotikuntoutuksen tavoite on tukea itsenäistä kotona asumista, edistää arjen askareiden sujumista ja perusliikkumista.
Kotikuntoutus voi tarvittaessa sisältää muutakin, esimerkiksi apuvälinetarpeen arviointia tai kotiympäristön turvallisuuden parantamisen suunnittelua. 

Fysioterapiakäynneillä palvelutaloissa ja hoivakodeissa on tavoitteena asiakkaan liikkumis- ja toimintakyvyn kohentuminen ja ylläpysyminen ja hyvä olo.
Nämä fysioterapiakäynnit sovitaan tarvittaessa yhdessä asiakkaan, hänen omaistensa ja hoitohenkilöstön kanssa. 

Olen useamman vuoden aikana lähettänyt iäkkäitä asiakkaita Leena Kiviluomalle saamaan apua omatoimiseen kunto- ja kuntouttavaan harjoitteluun. Tulokset ovat olleet hyviä. Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Asiakkaat ovat kokeneet saaneensa enemmän kuin fysioterapeuttista kuntoutusta. Vuorovaikutus on ollut moniulotteisesti antoisaa. Leena lähestyy asiakkaitaan kanssaihmisenä, aidosti, hienovaraisesti, asiakkaan tarpeet ja tilanteen huomioiden. Leena todellakin paneutuu tehtäväänsä. Tästä on omakohtaisiakin kokemuksia iäkkään äitini hoidon kautta. Leenalla ei ole pelkästään vankka ammattitaito ja paljon kokemusta työstään, vaan myös elämän viisautta. 
Raoul Leidenius
lääketieteen lisensiaatti, osteopaatti
Leenalta saa luottamusta herättävällä ammattitaidolla kuntoutusta ja huolenpitoa. Leenalla on halua ja kykyä aidosti kohdata ihminen, myös muistisairas vanhus.  Leenan selkeällä, lempeällä ja määrätietoisella ohjauksella 92-vuotias äitini sai nopeasti takaisin kyvyn päästä ylös tuolista ja sängystä. Jumppaaminen on lisäksi äidistäni kivaa! Hoivakodissakin on huomattu kuinka äiti nauttii liikkumisesta Leenan kanssa. Leena onkin nykyään ainut joka saa äitini ulos kävelemään. Päivinä jolloin äidin voimat ovat vähissä Leena osaa annostella jumpan sopivan kevyeksi ja lisänä syvällistä keskustelua ja vaikka rentouttavaa hierontaa. Omaisena on rauhoittavaa tietää että Leenan kanssa äitini saa juuri sitä mitä tarvitsee ja josta tulee hänelle hyvä olo.
Mia Lohman
muistisairaan vanhuksen tytär